Ota haltuun huippukokin knopit luonnonantimien keruusta ja valmistuksesta avotulilla! Lähde Maulavirran matkassa takaisin luontoon! Sallan eräopas ja Michelin-tason keittiömestari Markus Maulavirta johdattaa lukijat luontoretkelle. Hän opastaa heitä poimimaan luonnon antimia eri vuodenaikoina ja valmistamaan herkullista ruokaa kalasta, linnuista, hirvestä, porosta sekä sienistä, marjoista ja kasveista. Hän antaa parhaat vinkkinsä luonnossa liikkumiseen, sekä kalan ja riistan käsittelyyn, ja välittää eränkävijän tietonsa ja taitonsa, jotka ovat aika päiviä hukkuneet maalta muuttaneelta kännykkäsukupolvelta. Maulavirran sydänasiana on tuoda metsän ja luonnon antimet takaisin ihmisten arkeen ja parantaa ihmisten hyvinvointia puhtailla ruoilla ja luonnossa samoilemalla. Markus Maulavirta on TV:stäkin tuttu keittiömestari, suomalaisen ruoan arvostettu moniottelija ja luomuruoan tunnetuksi tekijä, joka on myös metsässä kuin kotonaan. Kirjan tunnelmalliset kuvat on ottanut dokumenttikuvaaja Tuukka Kouri.