Nokia matopeli koukuttavan pelaamisen edelläkävijä

post thumb
Vanhat Laitteet
by Joni/ on 07 Aug 2022

Nokia matopeli koukuttavan pelaamisen edelläkävijä

Vieläkö muistat legendaarisen matopelin? Monet, ainakin 80-luvulla ja aiemmin syntyneet, muistavat naputtaneensa tunteja matopeliä omalla Nokian 5110 tai 3210 puhelimellaan. Nokia matopeli oli yksinkertaisuudessaan erittäin koukuttava peli, jonka parissa hurahti tunti jos toinenkin. Peli on nykypeleihin verrattuna äärimmäisen väritön ja yksinkertainen, mutta riitti hyvin innostamaan kaikenikäiset pelaamisen pariin ja jalostamaan tekniikkaa ja pelejä edelleen kohti nykyaikaa lisäten pelien suosiota vuosi vuodelta.

Nokia matopeli koukutti pelaajan

Vaikka matopeli tuntuu nyt monista hyvin alkeelliselta, täytti se kaikki ominaisuudet, joita tarvitaan ihmisen koukuttamiseen peliin. Pelissä ohjataan matoa nuolinäppäimillä ja yritetään saada mato syömään mahdollisimman monta omenaa osumatta itseensä. Mato kasvaa koko ajan syödessä, mikä hankaloittaa peliä koko ajan. Tavoitteena on saada koko pelikenttä täytetyksi madolla, mikä on lähes mahdoton tehtävä. Tämä tekeekin siitä erittäin koukuttavan, sillä on vain pakko yrittää koko ajan uudelleen.

Tiesitkö, että matopeli aiheutti aikoinaan niin suuren huuman, että järjestettiin jopa matopelin suomenmestaruuskisa? Nokia 5110 toimikin merkittävänä edellä kävijänä niin puhelimella pelaamiselle kuin pelaamiselle ylipäätään. Nokian puhelimilla on iso merkitys myös puhelimien leviämiseen suuren yleisön keskuuteen, sillä se levisi käyttäjien keskuuteen ensimmäisten joukossa. Se toimikin merkittävänä ponnahduslautana puhelimien ja muun tekniikan kehityksessä

Monet pelien tekijät jatkavat samalla kaavalla

Vielä tänäkin päivänä monet pelit pohjautuvat samaan ilmiöön kuin matopeli, vaikka grafiikka onkin parantunut huimasta ja pelimaailma on monipuolistunut sitten vuosisadan vaihteen. Monet koukuttavat pelit ovat kuitenkin edelleen hyvin yksinkertaisia, mutta haastavia, eikä niitä todellakaan ole helppo päästä läpi. Päinvastoin se on jopa mahdotonta. Tämä ei kuitenkaan innokkaita pelaajia haittaa, yritettävä on.