Radio Finlandia – Espanjan ainoa Suomi-kanava jo vuodesta 1990

post thumb
Vanhat Laitteet
by Joni/ on 21 Sep 2021

Radio Finlandia – Espanjan ainoa Suomi-kanava jo vuodesta 1990

Radio Finlandia on Espanjan ainoa suomalainen FM-radio, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 1990 lähtien, eli noin 30 vuotta. Radio Finlandiaa tehdään yhdessä media-alan ammattilaisten sekä Aurinkorannikon aktiivisten asukkaiden kanssa. Se esimerkiksi tarjoaa tietoa Aurinkorannikon elämästä ja jakaa hyviä vinkkejä sinne saapuville suomalaisille kuuntelijoille. Radio soittaa tietenkin myös tuttua ja suosittua suomalaista musiikkia – kuten esimerkiksi Lauri Tähkää.

Millainen on Radio Finlandia?

Radio Finlandiassa vaikuttavat Henry Aflecht, Raija Kurkola ja AP Niemelä, joka toimii kanavan juontajana tarjoten puhetta päivän aiheista sekä hyvää musiikkia. Radio lähettää ongelmaa ympäri vuorokauden. Radio Finlandia online -palvelu on kuunneltavissa joko radionkanavan oman sivuston tai sovelluksen kautta. Kanava siis tavoittaa helposti kaikki suomalaiset niin Espanjassa kuin maan ulkopuolellakin.

Kanava esittelee alueen tarjontaa, tekee ohjelmia kansan parista, soittaa musiikkia sekä lähettää monipuolisia suomalaisia ohjelmia ja MTV-uutisia viidesti arkipäivässä. Lisäksi se voi järjestää hauskoja kilpailuja. Se toimii myös mainoskanavana. Radiokanava voi tarjota myös muunlaista sisältöä, eli sen tarjonta on hyvin monipuolinen. Kuuntelijat voivat päästä esimerkiksi kuulemaan Espanjan asuntomarkkinoista tai tutustumaan vaihtuviin vieraisiin.

Radio Finlandia online – tunnettu radiokanava

Radio Finlandia tekee yhteistyötä monien Suomessa tunnettujen tahojen kanssa. Nämä kaikki ovat nähtävillä etenkin radiokanavan omalla sivustolla. Radio Finlandian yhteistyökumppaneihin kuuluvat esimerkiksi MTV-uutiset, Kultaranta Resort ja Handelsbanken monien muiden yritysten ohella. Kanava tarjoaa myös muun muassa live-studion ravintola Kukossa. Kuuntelijat pääsevät myös osallistumaan ohjelmiin Kukon terassilla. Ravintola Kukko on skandinaavinen ravintola Espanjassa, jonka lavalla nousee usein myös suomalaisia tähtiartisteja.

Radio Finlandia toteuttaa myös erilaisia hauskoja tempauksia, joihin pääsee mukaan kanavan kautta. Tällainen oli esimerkiksi elokuun 2021 road trip, jolloin Radion Finlandian Raija Kurkola ajoi taiteilija Päivi Mäkisen kanssa Suomesta Espanjaan. Finlandia-kanava voi siis tarjota erittäin hauskoja ja mielenkiintoisia kokemuksia.

Tutustu kanavaan helposti

Radio Finlandia kuuluu taajuudella 102,6 MHz. Kanavaa voi myös kuunnella aina kätevästi netin kautta. Kanava tarjoaa kuunneltavaa niin Espanjassa asuville kuin Espanjasta tai siellä asumisesta kiinnostuneillekin. Kuunneltavaa riittää myös Espanjassa vieraileville suomalaisille turisteille. Tutustu kanavaan helposti vaikkapa muiden askareiden ohessa. Voit kuunnella kanavaa vaikkapa siivotessa tai samalla kun pelaat Galaksino sivustolla. Radiokanava tarjoaa monipuolisesti sekä viihdettä että ajankohtaista tietoa.

Espanjan ainoa suomalainen FM-radio on erittäin hyödyllinen Aurinkorannikon asukkaille ja siellä majaileville turisteille. Monipuolista sisältöä jokaiseen makuun tarjoaa etenkin AP:n iltapäivä Auringossa -ohjelma, joka lähetetään suorana maanantaista perjantaihin kello 12-13. Kanavan mukaan tarjolla on ”Sekalaista musiikkia, sekalaisia uutisia, sekalaisia vieraita ja sekava juontaja.”

Radio Finlandia on historiallinen kanava

Radio Finlandia on historiallinen kanava, sillä se on perustettu jo vuonna 1990. Esimerkiksi tunnettu Radio Nova taas sai Suomen ensimmäisen valtakunnallisen radioluvan vasta vuonna 1996. Se myönnettiin Suomen Uutisradiolle, joka aloitti radiolähetykset toukokuussa 1997 nimellä Radio Nova. Tuolloin oli jo käytössä transistoriradio. Se ei kuitenkaan ollut uusi keksintö, sillä ensimmäinen tällainen kaupallisesti valmistettu radio Regency TR-1 tuli myyntiin 1954.

Lisäksi transistoriradiosta tuli 1960–1970-luvuilla aikakautensa suosituin elektroninen viestintälaite. Radioita kutsuttiin tällä nimellä kun transistori keksittiin ja transistorit korvasivat putkiradion putket. Nykyisin radioita kutsutaan kuitenkin vain yksinkertaisesti radioiksi. Transistoriradioita ovat siis kaikki nykyiset radiovastaanottimet.

Radio Finlandia on siis hyvin pitkäikäinen radiokanava, joka kuitenkin kertoo tämän päivän ajankohtaisimmista asioista Espanjan auringon alla. Itse radiokanavan lisäksi kulissien taakse voi vilkaista Radio Finlandian sosiaalisen median tilien kautta. Kanava löytyy niin Instagramista, Twitteristä, Facebookista kuin YouTubestakin. Instagram-tili esimerkiksi tarjoaa kauniita Espanjan maisemia ja YouTube-tili taas kymmenittäin mielenkiintoisia videoita.